Torsdag 28. januar  2021
Søk i Vestliskogen borettslag
Du er her: Om borettslaget >> Nærområdet >> Øvre Fossum Gård

Øvre Fossum Gård - Riseskole

Øvre Fossum Gård A/L drives i dag på frivillig innsats for å kunne gi barn og unge et tilbud om samvær med dyr samt rideundervisning. Primæroppgave er drift av rideskole. De har hester og ponnier som går på timer hver ettermiddag alle hverdager.

 

Gården ligger ca. 150 m gangavstand fra Stovner T-bane. Ridesenteret leier låven og et areal på 10 mål, på en gård som opprinnelig ble bygget på 1200 tallet. Låven og grisehuset ble bygget i 1924. I begynnelsen av 1960-årene ble gården overtatt av Oslo Kommune og senere fredet. Hovedhuset og stabburet på gården disponeres av Bydel Stovner.

 

Øvre Fossum Gård Aktivitetssenter er et andelslag, stiftet i 1974. Formålet er å drive et aktivitetssenter med varierte aktiviteter, men med hovedvekt på aktiviteter i tilknytning til hest, herunder opplæring, trening og terapi for både funksjonshemmede og friske barn og voksne. Med et totalareal på 2100 m² Inneholder anlegget staller, ridehall, tribuner, kafeteria, garderober, dusjer, toaletter, hybler og kontorer. Det er sågar en badstue i bygget.

 

Det er også mulighet for å leie stallplass for privateide hester / ponnier.

 

Link til Øvre Fossum Gård

7 av 8
    
 
© Copyright 2018 - Vestliskogen borettslag - Telefon: 909 63 943 - E-mail:styret@vestliskogen.no Utviklet av Assist2net.no
Forside | Om borettslaget | Forbeboerne | Styret | Kontakt oss
Forsiden Søk ECRM Skriv ut Søk Send e-post Forsiden Sidekart