Mandag 3. august  2020
Søk i Vestliskogen borettslag
Du er her: Om borettslaget >> Nærområdet >> Akerselven

Akerselven

Elva renner fra Maridalsvannet i Oslomarka, gjennom bydel Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka, Sentrum og Grønland, og renner til slutt ut ved Oset i Bjørvika. Hele elva strekker seg over 8,2 kilometer, og har et fall på 149 meter.


Maridalsvannet, hvor elven renner ut fra
er den største innsjøen i Oslo kommune, plassert i Maridalen, mellom Nordmarka og Lillomarka. Innsjøen har et areal på 3,83 km² og ligger 149 moh. Vannet er Oslos viktigste drikkevannskilde og dekker ca 90 % av Oslos vannforbruk.

Midt på 1800-tallet ga Akerselven kraft til landets første industrielle revolusjon.
Den industrielle revolusjon startet i Storbritannia på 1700-tallet. Fabrikkene produserte forbruksvarer som det trengtes stadig mer av etter hvert som byenes for befolkning økte. De mekaniske verkstedene laget maskiner for de øvrige fabrikkene. Industrialiseringen av området ved Akerselva var på sitt høyeste omkring 1900. I dag er de gamle fabrikkbygningene populære lokaler for leiligheter og den nye kulturindustrien.

 

Linker:

Turguide til Akerselven (en meget informativ guide over severdigheter langt Akerselven)

Oslo City and Nature Walks (Guidede turer langs Akerselven)

8 av 8 
    
 
© Copyright 2018 - Vestliskogen borettslag - Telefon: 909 63 943 - E-mail:styret@vestliskogen.no Utviklet av Assist2net.no
Forside | Om borettslaget | Forbeboerne | Styret | Kontakt oss
Forsiden Søk ECRM Skriv ut Søk Send e-post Forsiden Sidekart